Public Cloud: Begynd med behovet

Skrevet af Netgroup

Public Cloud er blevet en populær løsning, når virksomheder skal have hostet deres systemer og data. Det kan virke nemt at lægge data i ”skyen” hos nogle af de store cloud-udbydere. Men inden I kaster jer ud i Public Cloud-løsninger, er det en god idé at undersøge nærmere, hvilke behov I har for hosting, og ikke mindst hvor meget tid I selv ønsker at bruge på opgaven. For Public Cloud driver ikke sig selv.

Der er flere forskellige løsninger og udbydere, hvis I ønsker at bruge Public Cloud. Men som med alt andet er der forskel på dem. Det kan være svært at overskue, hvilken løsning der passer til virksomhedens behov, og hvilke muligheder, for eksempelvis support, der følger med en Public Cloud-aftale.

En Public Cloud-løsning er en fleksibel måde at hoste sine it-systemer på, da løsningen kan tilpasses efter behov, som kan ændre sig med tiden. I skal selvfølgelig tage udgangspunkt i virksomhedens systemer og forventninger til fremtiden, inden I køber jer ind i en løsning.

Begynd med behovet
Begynd med at vurdere, hvilke behov I har, og hvad der er vigtigt for jeres virksomhed i forhold til:

  • Hvilke systemer og data I skal have hostet?
  • Hvordan I vil gøre brug af de nye muligheder, som skyen tilbyder?
  • Hvordan I regner med, at jeres virksomhed og systemer udvikler sig?
  • Hvad jeres behov for sikkerhed og backup er?
  • Hvilket land I vil have jeres data placeret i?
  • Hvilke krav I har til support, og på hvilket sprog I vil supporteres?

Nogle af spørgsmålene kan være lettere at svare på end andre, men hvis I skal have den løsning, der passer til netop jeres behov, er det en fordel af gøre det klart, inden I ”køber ind”.

Public Cloud passer ikke sig selv
Et væsentligt element, I skal huske, når I benytter Public Cloud løsninger, er, at I stadig selv skal sørge for at holde styr på jeres systemer og ikke mindst huske at have backup og restore-processer. Der er ikke automatisk backup i ”skyen”, hvilket mange fejlagtigt tror.

Kort sagt skal man være opmærksom på, at en Public Cloud-løsning skal passes på samme måde som en lokal hostingløsning.